A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 6-10 / 2000
Magyar kultúrest Vinkovciban

Szlavóniai és baranyai egyesületeink művészeti csoportjai mutatkoztak be a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület 11. magyar estjén, a szlavóniai város színháztermében szombaton este.
 
Vinkovce városában 2012 óta éve működik a Vinkovcei Magyar Kult...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 15:19
A hősi halált halt haditengerészekre emlékeztek Pulában

 
A hősi halált halt haditengerészek tiszteletére a pulai temetőben 2017-ben állított emléktáblánál alkalmi megemlékezésre került sor június 10-én, amelyen a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének országos elnöksége is részt vett.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 15:19
El a kezekkel a zászlókról!

Ezzel a címmel adott ki ma közleményt az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület a Sepsiszentgyörgy és Kovászna megye zászlaját ért támadásokra reagálva. Alább olvasható
A Sepsiszentgyörgy és Kovászna megye zászlaját ért legutóbbi támadások és f...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 10:42
Újabb segélyszállítmányt vitt Kárpátaljára az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László állt annak a kis csapatnak az élén, amelyik június 16-án segélyszállítmányt vitt Kárpátaljára. Az erdélyi és partiumi magyarság által összegyűjtött, tartós élelmiszerekből és higiéniai szerekből álló ú...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. június 16., csütörtök 21:38
Nagyvárad és Debrecen együttműködéséről tárgyaltak

Június 14-én Debrecenben találkozott Florin Birta, Nagyvárad polgármestere és Papp László, a cívisváros polgármestere. Az eseményen jelen volt Zatykó Gyula, Nagyvárad polgármesterének tanácsadója, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke is – közölte e...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. június 15., szerda 19:06
1  2  3  4  5  6  7  8  9