A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 11-15 / 2000
NYILATKOZAT a magyarországi gyermekvédelmi törvény ügyében

Mély megdöbbenéssel és jogos felháborodással követjük nyomon annak az eszkalálódó magyarellenességnek a megnyilatkozásait, amely a 2021. június 15-én elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényt övezi. Az Európai Unió intézményeinek „liberális gőzhengerei is...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. július 8., csütörtök 16:16
Aláírásgyűjtésbe kezd a Néppárt a marosvásárhelyi vegyipari kombinát bezárásáért

A kombinát egy időzített bomba, melyet hatástalanítanunk kell – fogalmaz a Brassai Hunor, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetének elnöke által jegyzett közlemény, amelyet a ma hajnalban történt műtrágyagyári robbanások után adtak ki.

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. július 7., szerda 17:58
Katalónia elnöke fogadta az SZNT küldöttségét

Carles Puigdemont, Katalónia száműzetésben lévő megválasztott elnöke Belgiumban fogadta a Székely Nemzeti Tanács Izsák Balázs által vezetett küldöttségét e hónap elején – közölte az SZNT sajtószolgálata.
 A küldöttségben részt vett Dabis Attila, az ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. július 7., szerda 17:57
Meghívó marosvásárhelyi könyvbemutatóra

2010. május 26-án az újan összeült Magyar Országgyűlés egyik első döntéseként fogadta el az állampolgársági törvény módosítását, megteremtve a külhoni magyarok számára az egyszerűsített honosítás lehetőségét. Ennek az újrahonosítási folyamatnak az elmúlt ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. június 30., szerda 17:25
„Az Élet él és élni akar”

A leghíresebb nagyváradi újságíró, Ady Endre címbeli verssorát is választhatták volna az idei Szent László Napok szervezői a rendezvény mottójául, ám Zatykó Gyula főszervező ezúttal mégis inkább az Anna and the Barbies együttes slágerét idézve adta meg az...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. június 29., kedd 17:00
1  2  3  4  5  6  7  8  9