A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 11-15 / 2000
Szélesre tárták a vukovári Magyarok Otthona kapuját

A Vukovári Magyarok Egyesülete örömmel enged betekintést hagyományápoló tevékenységébe, ezért többször tartanak nyílt napokat. A múlt héten ismét kitárta kapuját a Vukovári Magyarok Otthona.
 
A tevékenységük bemutatásának a céljával tartották...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 13., hétfő 21:06
Megalakulásának 90. évfordulóját ünnepelte a zágrábi Ady Kör

A 90. évfordulóhoz méltó színvonalas programsorozattal ünnepelte jubileumát magyarságunk egyik legnagyobb múltú egyesülete, a zágrábi Ady Endre Kultúrkör.
 
A zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkört 1932-ben alapították Zágrábban élő magyarok, va...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 13., hétfő 21:05
A Drávaszögben készítik a Kárpát-medence legjobb halászlevét

A kiskőszegi/batinai Zöld-szigeten tartották meg a Kárpát-medencei Halászléfőző Magyar Bajnokságot, ahol hét ország összesen 21 csapata mérte össze szakácstudományát az egyik legnépszerűbb hungarikum, a halászlé készítésében. A laskói Munk Erik megvédte a...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 13., hétfő 21:05
Megérkezés a Kalota partjára

Ady Endre egész alakos szobrát avatták fel június 11-én Kalotaszentkirály-Zentelkén, a költő nevét 2003 óta viselő helyi általános iskola udvarán.
Ady az életrjzírói szerint 1914 június elején járt Kalotszentkirályon (románul Sâncraiu, németül Heilk...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. június 13., hétfő 21:04
Székelyek a türk népek találkozóján

A Székely Nemzeti Tanács meghívást kapott a türk népek találkozójára, a törökországi Kastamonuba, pontosabban a Türk Világ Napjai Kastamonuban (Kastamonu Türk Dünyasi Günleri) kultúrfesztiválra – közölte az SZNT sajtószolgálata.
Mai közleményük szer...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. június 9., csütörtök 19:17
1  2  3  4  5  6  7  8  9