A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 11-15 / 2000
Átadják a Gábor Áron-díjat Sepsiszentgyörgyön

A Székely Nemzeti Tanács május 14-én, kedden 18 órára (romániai idő) a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla-termében rendezi meg a Gábor Áron-díj átadó ünnepségét, melyet terv szerint élőben is közvetítenek az SZNT Facebook-oldalán
A...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 13., hétfő 13:31
Meghívó a makfalvi Székely Majálisra

A Székey Nemzeti Tanács, valamint Makfalva község önkormányzata mindenkit szívélyen meghív a Kis-Küküllő menti Makfalvára (Maros megye) a Székely Majálisra, ami május 11-én, szombaton 10 órától felvonulással kezdődik a falu központjából a Ciheresbe.

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 10., péntek 17:59
„Nagybányaiak” tárlata nyílik Nagyváradon

A 32. Varadinum kulturális rendezvénysorozat keretében május 8-án, 17 órakor nyitnak meg egy rendkívüli kiállítást a nagyváradi római katolikus püspöki palota második emeleti termeiben: az 1896-tól a második világháborúig működött nagybányai művésztelep r...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2024. május 7., kedd 08:16
Diszkriminatív a választásokat összevonó román kormányrendelet

Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Szövetség elnöke és bukaresti parlamenti képviselője módosító javaslatot nyújtott be a 2024/21. számú sürgősségi kormányrendelethez, kérve, hogy további két hellyel bővítsék ki a választási bizottságokat.

 Az ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2024. május 6., hétfő 12:24
Dél-afrikai búrok és magyarok érkeztek Erdélybe

Április 28-án az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nagyváradi hivatalában járt egy dél-afrikaiakból álló delegáció, amelynek tagjai találkoztak és eszmecserét folytattak Tőkés László püspökkel, volt európai parlamenti képviselővel, az EMNT elnökével...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2024. április 29., hétfő 17:44
1  2  3  4  5  6  7  8  9