A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 2000
Szent István királyunkat és a magyar államalapítást ünnepeltük Horvátország-szer...

  
 
Augusztus 20-a államalapító Szent István királyunk ünnepe, melynek alkalmából ünnepi programokat, összejöveteleket tartottak egyesületeink a Drávaszögtől a tengermellékig. A HMDK központi rendezvényére Pélmonostoron került sor, ahol a Sze...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. augusztus 27., péntek 15:50
Megújult a karancsi katolikus templom is

A helyi katolikus hívek kérésére, a HMDK közbenjárására megújult a karancsi katolikus templom belső tere.
A szőlősgazdák és szőlőskertek védőszentjéről, Szent Donát püspökről és vértanúról elnevezett karancsi katolikus templom 1830-ban épült. Orgon...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. augusztus 21., szombat 09:14
Székházat kapott Eszéken a HMDK

A magyar kormány Eszéken, az Istarska (Isztriai) utcában vásárolt ingatlant nemrég, melyet a HMDK rendelkezésére bocsátott tartós használatba. A belső felújításokat követően megtörtént az objektum átadása.  
 
A HMDK-központ 2013-ban költözöt...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. augusztus 21., szombat 09:13
További fejlesztések: megújult a csúzai református templom és a Kossuth-ház is

Gőzerővel zajlottak a nyáron a felújítási munkálatok Csúzán a református templom körül és a Kossuth-ház udvarán is.  A templomot már be is fejezték a szakemberek, a Kossuth-ház pedig nemzeti ünnepünkre készül el.
A HMDK mindig is nagy figyelmet for...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. augusztus 21., szombat 09:13
Magyar kulturális napok Váradon is

A magyar nemzeti ünnep közeledtével Nagyvárad önkormányzatának rendezvényekkel foglalkozó szervezete, a Visit Oradea bejelentette, hogy augusztus 20. és 22. között idén ismét megrendezik a magyar kultúra napjait. „A legnagyobb közösség Nagyváradon a román...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. augusztus 18., szerda 19:35
5  6  7  8  9  10  11  12  13