A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 2000
Tízéves lesz a Kisebbségi Jogvédő Intézet

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke aláírásával adta ki ma az Egy évforduló elé című közleményét a székelyföldi civil szervezet Marosvásárhelyen. Alább olvasható:

 Attól a szándéktól vezetve, hogy kellő időben felhívjuk a figyelmét a ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. április 14., csütörtök 19:43
Az első Kárpát-medencei Magyar Egyházzenei Fórum

A Kárpát-medencében példátlan magyar egyházzenei eseménysorozat egészíti ki a Kolozsvári Magyar Napok idei programkavalkádját – közölte ma a Kincses Kolozsvár Egyesület sajtóirodája.
A Kincses Kolozsvár Egyesület és a budapesti Auris Művészi Ügynöks...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. április 11., hétfő 14:38
A legifjabb szurkolókkal találkoztak az NK Osijek focistái Várdarócon

A megyei első osztályban játszó Várdaróc futballklubot az a megtiszteltetés érte, hogy székhelyükön láthatták vendégül az NK Osijek labdarugóit. A szurkolói találkozón a legfiatalabbaknak lehetőségük volt találkozniuk a kedvenceikkel, de a két klub között...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 8., péntek 14:34
20 éves a Drávatáj

Kettős jubileumot ünnepelt a Drávatáj, a horvátországi magyarok magazinműsora. Márciusban volt kereken 20 éve, hogy első összeállításukat sugározták, ezzel együtt immár az 500. műsoruk került adásba. Az évforduló kapcsán Varga Józseffel, a magazinműsor fő...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 8., péntek 14:34
Új fejezetet kell nyitni az autonómiaküzdelemben

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája Magyarországnak újra felelős kormánya van! címmel számolt be arról a kolozsvári sajtótájékoztatóról, amit ma tartott Tőkés László, az EMNT elnöke, Sándor Krisztina ügyvezető elnök, valamint és Csomortányi Istv...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. április 6., szerda 21:07
5  6  7  8  9  10  11  12  13