A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 41-45 / 2000
A honosítás tíz évéről

Nemrég jelent meg az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kiadásában egy szép kötet, amelyben a szerkesztők egyebek mellett a honosításhoz/visszahonosításhoz kapcsolódó régi, a magyar hatóságok által kiadott iratokat mutatnak be, illetve a kedvezményes honosítás...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 19:48
Pünkösdi festőtábor Pélmonostoron

Hét amatőr festőművész vett részt a pélmonostori HMDK-egyesület képzőművészeti szakkörének szervezésében tartott pünkösdi festőtáborban.
 
A pélmonostori HMDK-egyesület szerteágazó tevékenységet folytat. Keretei között képzőművészeti szakkör ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 11:17
Online zajlott idén a népdaléneklési vetélkedő

Múlt csütörtökön online formában került sor a Kőgyesi Melitta Népdaléneklési Vetélkedőre, mely egyike a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának (HMPF) minden évben megrendezett eseményének.
A HMPF megalakulása óta rendszeresen szervez vetélkedők...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 11:17
110 éves a kiskőszegi tűzoltó-egyesület

A múlt héten tartotta közgyűlését a kiskőszegi önkéntes tűzoltó-egyesület, aminek az alkalmából Jankovics Róbertet, a HMDK elnökét, a horvátországi magyarok parlamenti képviselőjét is kitüntették a kiskőszegi tűzoltóotthon felújításában való segítségéért....

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. május 28., péntek 11:17
Elrendelték Tőkés László rágalmazási perének újratárgyalását

Május 26-án Marosvásárhelyen tartott rögtönzött közös sajtótájékoztatót Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és Kincses Előd ügyvéd arról a 24-én meghozott és 25-én kihirdetett legfelsőbb ítélőszéki döntésről, amely hét év után szü...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. május 27., csütörtök 21:20
5  6  7  8  9  10  11  12  13