A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 61-65 / 2000
A Magyar Diplomáciai Akadémián tartott előadást Jankovics Róbert

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő Magyar Diplomáciai Akadémián tartott előadást múlt pénteken Budapesten Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.
A Magyar Diplomáciai Akadémia a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítás...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. október 1., péntek 11:51
Konferencia a fenntartható fejlődésről

Magyarország zágrábi nagykövetsége a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat eszéki irodájával közösen a múlt héten konferenciát szervezett, mely a fenntartható fejlődésről szólt. A tanácskozásnak az eszéki építészeti egyetem adott otthont.
Napjai...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. október 1., péntek 11:50
Állásfoglalás az egyházi vagyon védelmében

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezete ma délben a következő állásfoglalást – amely egyben felhívás is – juttatta el a nyilvánossághoz:  „A nagyváradi polgármesteri hivatal által 2021 augusztusában beterjesztett javaslat, melyet nemrég s...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. szeptember 30., csütörtök 19:03
Tisztújítást tartottak az EMNT Bihar megyei szervezetében

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács megyei szervezeteiben ezekben a napokban zajlanak a tisztújítások. A Bihar megyeiben is sor került erre szeptember 28-án, a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.
A gyűlésen megjelenteket Török S...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. szeptember 29., szerda 14:28
Mementó Gyantán

Ebben az évben a szeptember 26-i vasárnapi istentisztelet keretében emlékeztek meg Gyantán a második világháború végefelé történt szörnyű népirtásról, amelynek a Fekete-Körös völgyi református magyar falu békés, civil, ártatlan lakói estek áldozatul, össz...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. szeptember 27., hétfő 19:19
9  10  11  12  13  14  15  16  17