A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 61-65 / 2000
A város 31 évvel ezelőtti ostromának magyar áldozataira emlékeztek Vukováron

Múlt szerdán a vukovári emléktemetőben, majd az ovčarai vesztőhelynél a város elestének a 31. évfordulóján a Vukovári Magyarok Egyesülete és a velük közösen emlékezők lerótták tiszteletüket és kegyeletüket a hősies harc, illetve az azt követő öldöklés mag...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. november 25., péntek 14:06
A szórvány napja Vukováron

A magyar Országgyűlés 2015-ben november 15-ét, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének és halálának napját a magyar szórvány napjává nyilvánította. Ezt a napot Vukováron is megünnepelték, ahol Bódi Viktória, a Petőfi-program ösztöndíjasa előadását ha...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. november 25., péntek 14:06
Újabb román–magyar konferencia lesz az EMNT szervezésében

A kürtőskalácstól a normalitásig, avagy miről szól(jon) az együttélés? címmel szervez, immár tizedik alkalommal, román–magyar konferenciát az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület.
A november 25-én, pénteken 15 órától a sepsisze...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. november 24., csütörtök 13:20
Romániát nem kell felvenni a schengeni övezetbe, amíg…

A Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs levélben fordult a schengeni övezet államainak külügyminisztériumaihoz Románia esetleges felvétele kapcsán. Alább olvasható:
 
Az Európai Unióban napirenden van Románia schengeni csatlakozása. Román ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. november 22., kedd 19:09
„Az anyanyelv megőrzésével minden gyermek előbb-utóbb előnyökhöz jut az életben”

Évértékelő beszélgetés Pálinkás Krisztiánnal, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának (HMPF) irodavezetőjével.
- Egy nagyon sikeres és programokban gazdag évet zárhat hamarosan a pedagógusfórum. Mennyire elégedettek az idei eredményekkel és az...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. november 21., hétfő 16:43
9  10  11  12  13  14  15  16  17