A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 61-65 / 2000
Oláh Miklós-díjat kapott Tőkés László Miskolcon

Az Oláh Miklós-díjat a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség, a Lévay József Közművelődési Egyesület és a Nyilas Misi Alapítvány 2017-ben közösen alapította a gyülekezet egykori tagja, Oláh Miklós 21 évesen kivégzett 56-os mártír emlékének ápolására. ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. március 15., kedd 00:22
Tiszteletet a zászlónak!

A sepsiszentgyörgyi székhelyű Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület közleményt adott ki a március 15-i magyar nemzeti ünnep előtt. Ebben olvashattuk: „Közeledik március 15-e, amikor a magyar többségű településeket piros-fehér-zöld nemzeti színekkel ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 13., vasárnap 21:40
Magyar szabadság – székely szabadság

A Székely Nemzeti Tanács újabb közleményt adott ki a mai napon a székely szabadság napjához közeledve, Izsák Balázs elnök aláírásával. Alább olvasható:
 
2013. június 22-én a Székely Nemzeti Tanács március 10-ét a székely vértanúk emléknapját a ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 7., hétfő 21:48
AZ EMNT mai sajtótájékoztatójáról

Kolozsváron tartott március 7-én délben sajtótájékoztatót Tőkés László és Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és ügyvezető elnöke – közölte az EMNT sajtóirodája.
Téma volt az ukrán–orosz konfliktus, a kárpátaljai magyarság megs...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 7., hétfő 18:30
A magyar vidék jelenti az ország gazdasági tartalékát

A magyar vidék jelenti az ország gazdasági tartalékát, amely az élelmiszerellátást a legnehezebb időkben is biztosítja – mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szombati gazdakon...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 7., hétfő 13:51
9  10  11  12  13  14  15  16  17