A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 66-70 / 2000
Magyar nyelvtanfolyamok Nagypiszanicán és Daruváron

Tóth Rebeka Petőfi-ösztöndíjas vezetésével újra elindultak a nyelvtanfolyamok Nagypiszanicán és Daruváron. Az órákon a nyelvtanulás mellett a magyar kultúráról és történelemről is tanulnak a résztvevők.
 
A Nagypiszanicai Magyarok Közössége, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. november 21., hétfő 16:42
Az EMSZ vezetői a MÁÉRT-en

A Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) budapesti ülésén részt vett Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség elnöke és Csomortányi István, az EMSZ elnökhelyettese is – közölte ma az újan bejegyzett erdélyi magyar párt sajtóirodája.
Az EMSZ vezetőinek ak...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. november 19., szombat 21:56
A szórványmagyarság megmaradásának bástyái

A magyar kormány támogatásával felépült vagy megújult oktatási intézmények és templomok a szórványmagyarság megmaradásának bástyái címmel adott ma ki egy közleményt az Erdélyi Magyar Szövetség. Alább olvasható. 
 
A népszámlálás és az oktatás sz...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. november 18., péntek 13:57
Az SZNT tisztújító küldöttgyűléséről

2022. november 12-én Marosvásárhelyen ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Küldöttgyűlése. A testület újabb négy évre szóló elnöki megbízatást adott Izsák Balázsnak, aki 2008 februárja óta áll az SZNT élén.
A tisztújító küldöttgyűlést videóüzenetben k...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. november 14., hétfő 16:23
Tőkés László Békéscsaba vendége volt

Az 1989-es romániai forradalom magyar hőse, Tőkés László egykori temesvári lelkipásztor, majd pedig a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke és az Európai Parlament tagja, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alapító elnöke volt a Szeretlek, Békés...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. november 9., szerda 15:58
10  11  12  13  14  15  16  17  18