A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 71-75 / 2000
Magyar nap Eszéken

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület 22. alkalommal rendezte meg az Eszéki Magyar Napot. A kiállítóstandoknál magyar ételeket és kézműves termékeket árultak, a színpadon pedig népi tánccsoportok váltották egymást.
Szombaton zajlott az e...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 17., péntek 16:15
Horvátországi magyar festők képeiből nyílt kiállítás Splitben

A HMDK rijekai és pélmonostori alapszervezete keretében egy képzőművészeti kiállítást rendezett szeptember 11-én az MI kiállítótermében.
 
A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezete a helyi magyar közösség nyelvi és kulturális identitásának a f...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 17., péntek 16:15
Kisebbségiek szemléje Daruváron

A hétvégén rendezték meg Belovár-Bilogora megye kisebbségeinek a szemléjét Daruváron. Az eseményen többek között a helyi magyarok is bemutatkoztak.
Belovár-Bilogora megye Kisebbségi Koordinációja minden évben megszervezi a megyében élő nemzetiségek...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 17., péntek 16:12
Újra áll a millenniumi emlékmű Biharon

Felállításának 125. évfordulójára sikerült csupán újjáépíteni és felállítani a Biharországnak nevet adó Bihar község központjában azt a millenniumi emlékművet, amely csodával határos módon élte túl, ha csak részben is, a Partium közelmúltjának történelmi ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. szeptember 13., hétfő 21:56
Megnyílt a felújított Arany-palota Nagyszalontán

A szeptember 11-i, szombat déli, félórás csúszással kezdődött avatóünnepségre érkezett meghívottakat, vendégeket, helybéli notabilitásokat és érdeklődőket Török László, a város RMDSZ-es polgármestere köszöntötte egy rövid elöljáróbeszédben. Közöttük is ki...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. szeptember 12., vasárnap 14:22
11  12  13  14  15  16  17  18  19