A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 51-55 / 2000
Volt politikai elítéltek találkoztak Nagyváradon

Sokéves hagyomány, hogy az erdélyi politikai elítéltek évente találkoznak egymással a Székelyföldön vagy a Partiumban. E bajtársi összejöveteleken nagyrészt az 1956-os magyarországi forradalom hatására Erdélyben is beindult mozgolódások, szervezkedések eg...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. szeptember 19., vasárnap 21:40
Újvárossy Ernőre emlékeztek Temesváron

Az 1989-es temesvári népfelkelés első mártírjának tekintett Újvárossy Ernő építőmérnökre emlékeztek egy maroknyian Temesvárott, az erzsébetvárosi temetőben található sírjánál 2021. szeptember 17-én. Harminckét esztendővel ezelőtt veszítette életét tragiku...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. szeptember 19., vasárnap 21:40
Magyar nap Eszéken

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület 22. alkalommal rendezte meg az Eszéki Magyar Napot. A kiállítóstandoknál magyar ételeket és kézműves termékeket árultak, a színpadon pedig népi tánccsoportok váltották egymást.
Szombaton zajlott az e...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 17., péntek 16:15
Horvátországi magyar festők képeiből nyílt kiállítás Splitben

A HMDK rijekai és pélmonostori alapszervezete keretében egy képzőművészeti kiállítást rendezett szeptember 11-én az MI kiállítótermében.
 
A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezete a helyi magyar közösség nyelvi és kulturális identitásának a f...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 17., péntek 16:15
Kisebbségiek szemléje Daruváron

A hétvégén rendezték meg Belovár-Bilogora megye kisebbségeinek a szemléjét Daruváron. Az eseményen többek között a helyi magyarok is bemutatkoztak.
Belovár-Bilogora megye Kisebbségi Koordinációja minden évben megszervezi a megyében élő nemzetiségek...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 17., péntek 16:12
7  8  9  10  11  12  13  14  15