A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 46-50 / 2000
A történelemhamisítás nem vezet megbékéléshez!

Az úzvölgyi magyar katonatemető „nemzetköziesítésének” hírére az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége állásfoglalást adott ki ma. Alább olvasható:

Azt követően, hogy Hargita és Bákó megye prefektusa, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csík...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. július 5., szerda 16:56
A Magyarságkutató Intézet nagyváradi konferenciájáról

„Üdvözlégy kegyelmes Szent László király, Magyarországnak édes oltalma!” címmel rendezték meg a XI. Szent László Napok keretében a nagyváradi várban a Magyarságkutató Intézet tudományos konferenciáját, a helyi Magyar Polgári Egyesület társszervezésével. ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. június 26., hétfő 15:30
Magyar irodalom a váradi várban

A Petőfi Kulturális Ügynökség különböző programokkal szállt be az idei Szent László Napokba, ezekről olvashat az alábbiakban, mindegyik nyilvános és ingyenes.

Június 23., péntek

16.00 Bánki Éva Petőfi-vírus című ifjúsági regényének b...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. június 23., péntek 07:32
Megnyitották a XI. Szent László Napokat

Több előrendezvényt követően június 19-én este a nagyváradi színházban tartott nyitógálával hivatalosan is elrajtolt a Partium fővárosának magyar polgári fesztiválja. A testvérváros Debrecenből érkezett Kodály Filharmonikusok centenáriumi operaműsora előt...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. június 20., kedd 07:33
Brüsszel elhibázott politikája tönkreteszi a hazai gazdaságokat

Jubileumi közgyűlésre ült össze június 16-án a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF) Orosházán, ahol tíz évvel ezelőtt alakult meg a Kárpát-medencei magyar gazdatársadalom összefogásának intézményesítéséért létrehozott fórum. A tanácskozáso...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. június 19., hétfő 16:57
6  7  8  9  10  11  12  13  14