A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 31-35 / 2000
A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet is állított virágkápolnát

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tagjai is részt vettek a pélmonostori Szent Márton Plébánia által szervezett úrnapi körmeneten, múlt csütörtökön. 
Az úrnapján, vagyis Az Úr Testének és Vérének ünnepén az oltáriszentséget ünnepli az egyház. Pir...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 11., péntek 21:20
Tánczos Barna ne büntesse Marosvásárhelyt a korábbi városvezetés hibáiért!

Az Erdélyi Magyar Szövetséget alkotó két politikai alakulat közül az egyik, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetén keresztül foglalt állást ma a „székely fővárost" érintő városgazdálkodási botrány kapcsán. Idézzük: „A tavalyi romániai önkor...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. június 9., szerda 22:00
Tőkés László: „Trianon gyógyítására szövetkeztünk”

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői a nemzeti összetartozás jegyében közös nagyváradi főhajtással emlékeztek a trianoni békediktátumra annak 101. évfordulóján. Az eseményre a Partiumi Keresztény Egyetem belső udvarán, ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. június 4., péntek 19:58
Kitáncolták a májusfákat

A múlt hétvégén, illetve a hét elején került sor a májusfák kitáncolására Csúzán, Nagybodolyán, Kopácson, Vukováron és Szentlászlón. Valamennyi helyszínen vidám, zenés rendezvény keretében zajlott az esemény.
A májusfaállítás hagyományát egész Euró...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 4., péntek 14:31
Közgyűlést tartottak a pakráci magyarok

A Pakráci Magyarok Közössége múlt héten tartotta meg évi közgyűlését a város közelében található Omanovac kilátónál. A beszámoló jellegű tanácskozáson a daruvári magyarok is jelen voltak.
A Pakráci Magyarok Közössége a nyugat-szlavóniai szórványmag...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 4., péntek 14:31
3  4  5  6  7  8  9  10  11