A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 31-35 / 2000
A horvátországi magyarság körében is szerveztek gyűjtőakciót a kárpátaljaiak meg...

Az ukrajnai háború a kárpátaljai magyar közösséget sem kíméli. Romokban az ország gazdasága, a létfeltételek katasztrofálisak, és a magyarok között is van halálos áldozat. A horvátországi magyarok is összefogtak a segítség érdekében. Közösségünk aggódva...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 29., péntek 14:48
Rekordösszegű támogatás a horvátországi magyar egyesületek programjaira

Múlt hét csütörtökön tartotta soros ülését a horvát kormány Kisebbségi Tanácsa (KT), amelynek napirendjén a 2021-es programok végrehajtásáról szóló éves beszámoló, valamint az idei évre szóló támogatási javaslat volt.
A horvát költségvetésben az ide...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. április 29., péntek 14:48
NAC-ADOMÁNY KÁRPÁTALJAI GYERMEKEKNEK

Az elmúlt héten a Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) vezetői eljuttatták Csengerre azokat az adományokat, amelyeket a csapathoz tartozó gyermekek, szüleik és nagyváradi polgárok gyűjtöttek össze.
A NAC csapata évek óta a magyarországi Csengeren tartja ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. április 27., szerda 21:19
RMDSZ: 5 Hargita megyei településen mehetnek két évvel korábban nyugdíjba

„Az RMDSZ munkájának eredményeként öt Hargita megyei településsel sikerült kibővíteni a bányatevékenység miatt szennyezett települések listáját. Ennek értelmében a Balánbányán, Gyergyóhollón, Orotván, Csíkszentdomokoson és Gyergyótölgyesen élők két évvel ...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2022. április 27., szerda 21:19
1.209 gázinfrastruktúra-beruházási kérést iktattak az önkormányzatok a fejleszté...

A fejlesztési minisztérium által finanszírozott Anghel Saligny közművesítési program pályázási határideje tegnap járt le, a gázinfrastruktúra-beruházásokat illetően határidőre 1.209 finanszírozási kérést iktattak az önkormányzatok – jelentette be Cseke At...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2022. április 27., szerda 21:19
3  4  5  6  7  8  9  10  11