A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 31-35 / 2000
Készülnek a székely szabadság napjára

Az Erdélyi Magyar Szövetség Maros megyei elnöksége Vegyünk részt közösen a Székely Szabadság Napján! címmel adott ki egy felhívást a héten. Alább olvasható:

 Az Erdélyi Magyar Szövetség Maros megyei szervezetének január 19-i megalakulását követ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. január 28., szombat 18:10
A HMDK egyik alapítójára, Szloboda Jánosra emlékeztek síremlékénél

PÉLMONOSTOR - Családtagok, rokonok, pélmonostoriak és a HMDK ügyvezető elnökségének tagjai gyűltek össze szombaton a helyi katolikus temetőben, ahol megkoszorúzták Szloboda János néhai pedagógus és a HMDK egyik alapítójának a sírját.
 
Kereke...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. január 27., péntek 19:45
Méltóképpen megünnepeltük a magyar kultúra napját

A magyar kultúra napja a Himnusz születésnapja
A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a ma az ukrán határ mentén fekvő Szatmárcsekén ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. január 27., péntek 19:45
Magyar állampolgársággal nem rendelkező erdélyiek figyelmébe

„Amennyiben Ön még nem magyar állampolgár, de szeretné a könnyített honosítási eljárás révén megszerezni a magyar állampolgárságot, azt legegyszerűbben az EMNT-s demokráciaközpontok munkatársainak segítségével teheti meg” – közölte friss felhívásában az E...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. január 23., hétfő 11:14
A magyar kultúra napja alkalmából: színházi est Várdarócon

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület meghívására a bezdáni (Vajdaság) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszói három év kihagyás után ismét Várdarócon mutatkoztak be. Ray Conney Család ellen nincs orvosság című vígjátékát Foki István rendezésében látha...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2023. január 20., péntek 09:37
3  4  5  6  7  8  9  10  11