A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 31-35 / 2000
Több mint 720 millió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium a folyamatban lévő...

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium 720.264.675,78 lejt utalt ki pénteken, március 19-én a Helyi Fejlesztések Országos Programjának első és második fejezetéhez tartozó befektetések fedezésére.
Cseke Attila elmondta: 1...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 20., szombat 08:38
Az RMDSZ Nőszervezete a Munka és Magánélet Közötti Egyensúly Európai Napjának lé...

Közös levélben fordult az RMDSZ Nőszervezete és az Európai Néppárt Nőszervezete (EPP Women) az Európai Bizottsághoz, amelyben a Munka és Magánélet Közötti Egyensúly Európai Napjának (European Day for Work-Life Balance) létrehozását kéri.
„Levelünket U...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2021. március 19., péntek 22:41
Emlékezés és emlékeztetés a fekete március évfordulóján

A tragikus emlékű marosvásárhelyi fekete március 31. évfordulóján hadd idézzük az áldott emlékű Sütő András előszavát, amelyet Kincses Előd Marosvásárhely fekete márciusa című könyvének első kiadásához írt, 1990-ben: „A marosvásárhelyi magyarellenes pogro...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. március 19., péntek 13:45
A demokrácia megerősítésével és a sportélet fejlesztésével az élhetőbb járásért

A Munk Erik vezette független lista a Bellyei járás fejlődéséhez járulna hozzá. Céljaik között szerepel a helyi választmányok visszaállítása, ezen testületek ugyanis összekötő szerepet játszanak a lakosok és a járás vezetősége között. Nagy hangsúlyt helye...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 19., péntek 08:36
Szótárakkal segítik az anyanyelvtanulást a szórványközösségben

A Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi önkormányzat szótárakat adományozott az anyanyelvápolásban részt vevő diákoknak, hogy ezzel is segítse fejlődésüket a magyar nyelv tanulása terén.
 
 
Belovár-Bilogora megyében a Nagypiszanica...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. március 19., péntek 08:35
3  4  5  6  7  8  9  10  11