A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 31-35 / 2000
Múltidézés irodalmi keretek között – Nagyvárad visszatérésének emléknapján

A Magyar Polgári Egyesület által létrehozott Polgári esték nevű rendezvénysorozat keretében ez évben is emlékezésnek adott helyet Nagyváradon a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumterme szeptember 6-án, a „város visszatérésének” évforduló...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. szeptember 7., kedd 22:26
Magyar részvétel a kisebbségi szervezetek országos szemléjén

A Sziszek-Moslavina megyei Lipovljaniban egy év kihagyás után ismét megrendezték az ország legnagyobb kisebbségi szemléjét, amelyen a HMDK keretein belül működő egyesületek is részt vesznek. Idén a pakráci és daruvári magyarok közössége képviselte magyars...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 3., péntek 11:37
25 éves a HMDK Isztria megyei alapszervezete

Múlt héten zajlott a pólai (Pula) magyar kulturális hét, a rendezvénysorozat keretében ünnepelte 25. évfordulóját a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Isztria megyei alapszervezete. 

A pólai magyar kulturális hét a HMDK Isztria ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 3., péntek 11:36
Várdaróc: idén megtartották a néptáncszemlét

A koronavírus-járvány miatt egy év kihagyás után idén ismét megszervezték a várdaróci néptáncszemlét, sorrendben a 13-at. A járványügyi előírásokat és a létszámkorlátot betartva, idén hét csoport számára tudtak bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. szeptember 3., péntek 11:33
Folytatódik a honosítási folyamat, zajlik a választási regisztráció az EMNT és a...

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatót a honosítási folyamat, valamint a magyarországi országgyűlési választásokat megelőző regisztrációs kampány témájában Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke és Csomortányi István, az Erdély...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. szeptember 2., csütörtök 22:10
3  4  5  6  7  8  9  10  11