A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 16-20 / 2000
Katolikus nőegylet: Bábli Mária maradt az elnök

Tisztújító közgyűlést tartott a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet – a régi vezetőség maradt az egyesület élén, Bábli Mária elnök asszony lapunknak nyilatkozva elmondta, örül, hogy végre ismét normális körülmények között működhetnek. 
A pélmonost...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 29., kedd 14:04
Korlátozások nélküli falunapi rendezvények Szentlászlón

Idén június 25-e és 27-e között került sor Szentlászlón a már hagyományos falunapi rendezvénysorozatra, ismét a megszokott keretek között. Megemlékezéssel kezdődött, de a hétvége során volt aratóünnepség és több főzőverseny is.
A nyár egy szomorú é...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 29., kedd 14:04
Ismét Jankovics Róbertet választotta elnökének a HMDK


Múlt szombaton került sor a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) tisztújító közgyűlésére a kopácsi magyarok nemrég átadott pazar otthonában, ahol ismét Jankovics Róbertet választotta meg elnökének az országos szervezet.
A kö...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 29., kedd 14:04
EMSZ-es törvénytervezet: fordítsák le a bíróságok költségein a magyarul írt bead...

Kulcsár-Terza József és Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Szövetségnek az RMDSZ listáján megválasztott bukaresti parlamenti képviselői iktatták azt a Polgári Perrendtartási Törvénykönyvet módosító tervezetet, amely lehetővé tenné, hogy a polgári perekhez...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. június 28., hétfő 09:54
„Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között“ - kerekasztal-beszélgetés Pécs...

A múlt héten Pécsen tartották meg soros egyeztetésüket a „Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között“ elnevezésű projekt résztvevői. A kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött tanácskozáson a HMDK részéről Matijević Olivér, a szervezet ügyvezető elnöke...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. június 25., péntek 19:39
1  2  3  4  5  6  7  8  9