A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 81-85 / 2000
A Székelyföld autonómiájának napjára készülve

Székelyföld történelmi egyházainak lelkészeihez intézett felhívást tegnap a Székely Nemzeti Tanács. Az Izsák Balázs elnök által jegyzett, Marosvásárhelyen kiadott közlemény a Székelyföld autonómiájának napját, október 30-át      emeli újfent a köz látókö...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 25., kedd 09:04
A szabadság és az önrendelkezés mindenkinek jár!

Az elmúlt hétvégén a dél-tiroli Szabadság Párt Bozenben (ma Bolzano Olaszországban) megszervezett éves közgyűlésén vett részt Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt külügyi- és nemzetpolitikai kabinetjének vezetője. Mint ismeretes, Dél-Tirol történelmi...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. október 24., hétfő 20:47
Fáklyásmenettel emlékeztek 1956 hőseire Nagyváradon

Nagyváradon fáklyás felvonulással emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. A Partium fővárosának központjában a Szent László-templom mellett gyűltek össze az emlékezők, ahol a diákság képviselő idézték fel a forradalom kitörésének p...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 24., hétfő 14:55
EMNT: Állítsák vissza a munkácsi Turul-emlékművet!

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Országos Elnöksége közleményt adott ki ma az ukrán szélsőnacionalizmus és magyarellenesség munkácsi túltengése kapcsán. 
Eszerint: „Az egész Kárpát-medence magyarságát megrázta a hír, hogy a Munkácsi Városi Tanács Végr...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 19., szerda 15:59
Két szerdai nagyváradi rendezvény előzetese

Könyv jelent meg egy svájci kanton autonómiájáról, ezt mutatják be október 19-én délután Nagyváradon, de lesz egy felolvasószínházi est is, lásd alább a részleteket.
Az 1988 novemberében Budapesten megalakult Erdélyi Szövetség gondozásában jelent me...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 18., kedd 08:32
13  14  15  16  17  18  19  20  21