A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 91-95 / 2000
Centenáriumi kiállítás nyílt Wagner Nándor emlékére Budapesten

Nagyszabású kiállítással emlékezik A bölcselet szobrásza címmel a budapesti Műcsarnok a száz éve Nagyváradon született Wagner Nándor szobrászra október 8-ától. A tárlat ünnepélyes megnyitójára az 1922. október 7-én világra jött művész születésének 100. év...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 11., kedd 21:41
Az október 6-i nagyváradi megemlékezésről

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt a hagyományokhoz híven közös megemlékezést tartott október hatodikán, nemzeti gyásznapunkon, Nagyváradon.
A szabadságharc mártírjai előtti tisztelgés Nagysándor József honvéd tábornok, az...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 7., péntek 13:53
A HMDK idén is ösztöndíjjal segíti a magyar iskolába iratkozó diákokat

A HMDK idén is folytatja ösztöndíjprogramját: a 2022-23-as tanévre vonatkozóan 49 ösztöndíjat osztott ki.
A HMDK volt az a szervezet Horvátországban, amely először részesítette beiskolázási támogatásban a magyar iskolába iratkozó elsősöket, ezt fo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 7., péntek 13:52
Szentlászló, Kórógy: kiváló ütemben halad az új magyar óvodák építése

Amennyiben minden a tervek szerint halad, jövő ilyenkor 120 kisgyermek számára nyílik lehetőség magyar óvodai nevelés-oktatás igénybevételére. A magyar kormány támogatásával olyan településeken épülnek fel a jövő zálogát jelentő magyar intézmények, ahol k...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 7., péntek 09:41
A Hazajáró nevű programon vettek részt az egyetemisták

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) tevékenységi körét bővítve első ízben szervezett Hazajáró programot a magyarul beszélő egyetemistáknak.
 
A HMPF megalakulása óta (2001) szervez rendszeresen programokat a horvátországi, magyar...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 7., péntek 09:41
15  16  17  18  19  20  21  22  23