A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1906-1910 / 2000
Nyilatkozat a reformáció jubileumának esztendejében – a migrációról, a nemzet- é...

Az utóbbi két hétben – egyebek mellett – a következő fontos ügyek képezték európai parlamenti tevékenységem tárgyát:
·      A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) brüsszeli kihelyezett ülésének megszervezése
·      Szimpózium a totali...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. május 8., hétfő 21:07
Napirenden a nemzeti érdekérvényesítés és a kisebbségvédelem

Május havi első sajtótájékoztatóját tartotta meg Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke ma délelőtt a nagyváradi parlamenti irodában, Csomortányi Istvánnak, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnökének társaságában. Az 500 ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. május 8., hétfő 14:25
Az elrabolt japánok ügyéről Brüsszelben

Tőkés László EP-képviselő Japán brüsszeli nagykövetségén az észak-koreai titkosszolgálat által elrabolt japán állampolgárok ügyében szervezett rendezvényen vett részt május 3-án. Az előző diktátorok uralma alatt Észak-Korea azért rabolt el külföldieket, h...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. május 5., péntek 16:01
Szakmai fórumok és konferenciák előzik meg az RMDSZ Zilahi Kongresszusát

Az RMDSZ Zilahi Kongresszusa 800 küldöttel, 200 meghívottal és 80 újságíróval startol május 13-án. Több helyszínen szakmai fórumok, konferenciák zajlanak pénteken. Oktatás, agrárpolitika, fiatalok, nők elleni erőszak megfékezése, a Minority SafePack kezde...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 5., péntek 10:49
Támogatja a Minority Safepack kezdeményezést az Európai Parlament elnöke

Minden európai polgárnak egyenlő jogokat kell élveznie, ezért messzemenően támogatja  az őshonos kisebbségek és nyelvi közösségek európai polgári kezdeményezését az Európai Parlament elnöke – derült ki a FUEN május 4-i brüsszeli konferenciáján.
Az E...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 5., péntek 10:49
378  379  380  381  382  383  384  385  386