A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 21-25 / 2000
Tíz éve találkoznak a Daróc nevű települések

A kezdeményező település, a magyarországi Tibolddaróc adott otthont a Kárpát-medencei Darócok találkozójának, az összejöveteleket 2012 óta tartják meg rendszeresen a Daróc elő- vagy utótaggal rendelkező települések képviselői.
 
Tíz évvel eze...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. augusztus 1., csütörtök 11:25
Folytatódnak az erdélyi tiltakozások

Ősszel folytatódnak az Erdélyi Magyar Néppárt által kezdeményezett köztéri megmozdulások, így Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely után szeptember 1-jén Székelykeresztúron, október 1-jén pedig Marosvásárhelyen hívják utcára mindazokat, akik t...

Tőkés László EMNT-elnök
MÁÉRT - 2019. július 31., szerda 08:49
Idén is megtartották a Szentlászló nevű települések találkozóját

A Kárpát-medencei Szentlászló nevű települések képviselői a hétvégén Zalaszentlászlón találkoztak. Ez már sorrendben a 24. találkozó volt. Ilyenkor közösen emlékeznek településük névadójára, és elmélyítik a már korábban kialakult kulturális és a civil sze...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. július 30., kedd 09:06
Az egység mintapéldája

Megalakult az Ójánkováci járás magyar kisebbségi önkormányzata is, amelyet a HMDK és az Ójankovác MHE közösen indított listájáról bejutó tagok alkotnak. A testületet Magyaros Károly régi-új elnök vezeti, az alelnök pedig Újlakos Sándor lett.
 

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. július 30., kedd 09:06
Kopácsi kézműves gyermektábor

Idén sem maradt el a kopácsi kézműves gyermektábor. A foglalkozásokra a helyi fiatalokon kívül a környékbeli településekről is érkeztek nap mint nap gyerekek. A kopácsi Arany János Kultúregyesület szervezésében megtartott, nagy népszerűségnek örvendő tábo...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2019. július 30., kedd 09:05
1  2  3  4  5  6  7  8  9