A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1-5 / 2000
Vasárnap lesz Székelyföld Autonómiájának Napja

Az Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke által szignált, "Nehéz körülmények között, de mégis megtartjuk  Székelyföld Autonómiájának Napját" című friss közlemény így szól:  
 
Néhány nappal Székelyföld Autonómiájának Napja, október 25-e el...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2020. október 20., kedd 14:31
AZ EMNT elnökének nyílt levele az RMDSZ vezetőihez

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke ma nyílt levelet küldött az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának és Kelemen Hunor szövetségi elnöknek. Alább a levél teljes szöveg olvasható:

Tisztelt Szövetségi Állandó Tanács!
Tisztelt...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2020. október 16., péntek 18:31
Pozitív volt a Minority SafePack fogadtatása az Európai Parlament nyilvános megh...

Pozitívan viszonyult az EP-képviselők többsége, de az európai intézmények képviselői is a Minoriy SafePack európai kisebbségvédelmi kezdeményezés jogalkotási javaslataihoz az Európai Parlamentben csütörtökön, október 15-én tartott nyilvános meghallgatáson...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 17:40
Kelemen Hunor: A kisebbse´gek mindig hozza´adott e´rte´ket jelentenek egy taga´l...

Kelemen Hunor: A kisebbse´gek mindig hozza´adott e´rte´ket jelentenek egy taga´llamban. Euro´pa´nak nem szabad erro?l lemondania, mert akkor o¨nke´nt mond le saja´t kultura´lis o¨ro¨kse´ge e´s sokszi´nu?se´ge egy jelento?s re´sze´ro?l. 
A Minority Saf...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 17:40
A horvátországi magyar oktatásról a budapesti Magyarság Házában

Múlt héten a horvátországi magyarság múltjáról és jelenéről adott elő Andócsi János, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (HMOMK) igazgatója a budapesti Magyarság Házában. A tartalmas előadást a világhálón élőben is közvetítették.
...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2020. október 15., csütörtök 14:22
1  2  3  4  5  6  7  8  9