A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 121-125 / 2000
Szórványkonferencia Omišban

A HMDK szórványban működő egyesületeinek képviselői kicserélték tapasztalataikat, valamint a magyarságunkat érintő aktuális kérdéseket vitatták meg az omiši konferencián, ez sorrendben már a hatodik volt, az előzőekre is a tengerparti településen került s...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 1., csütörtök 12:56
Búza-adományozási ünnep a HMDK Gazdakörének szervezésében

A HMDK Gazdaköre, a Magyarok Kenyere-program horvátországi partnere múlt szerdán ünnepélyes keretetek között vette át a búzaadományokat a horvátországi magyar termelőktől Csúzán.
 
A „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” egy olyan jótékonysá...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 1., csütörtök 12:55
Pedagógus-továbbképzés a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban

A közelgő tanévkezdés alkalmából a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) egy egynapos továbbképzést szervezett a horvátországi magyar tannyelvű iskolákban tanító pedagógusok részére.
Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője elmondta, hogy a...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 1., csütörtök 12:55
Lobogjon Magyarország rejtett lángja!

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke a Maros megyei Székelyszentistvánon – amely ma Csókfalvával és Atosfalvával összenőve alkotja Hármasfalu települést Makfalva községben – vett részt augusztus 20-án a magyar államalapítás emlékünnepségén. Az is...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. augusztus 22., hétfő 19:26
Labdarúgó-mérkőzések és koszorúzás az elesett várdaróci honvédők tiszteletére

Várdarócon minden év augusztus 13-án megkoszorúzzák a település központjában a honvédő háborúban elesett helybéliek tiszteletére állított emléktáblát, a Várdaróc FC pedig labdarúgó-mérkőzésekkel tiszteleg az emlékük előtt.
 
Koszorúzás
L...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. augusztus 22., hétfő 15:33
21  22  23  24  25  26  27  28  29