A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 136-140 / 2000
Törődnek a legidősebbekkel is

A vörösmarti Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület vezetői a hétvégén falujuk egyik legidősebb lakosát lepték meg ajándékukkal.  
 
 
Egy hónap telt el karácsony óta, e legmeghittebb keresztény ünnepünk táján sokakban ébred fel a jótékon...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:21
Vukovár: tartalmas beszámoló a megyei magyar önkormányzat ülésén

Hétfőn tartotta soros ülését a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat, ahol a beszámolók során összefoglalták az elmúlt időszakban folytatott tevékenységet.
 
A járványhelyzet ellenére a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi ön...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:20
Ellenzik Sepsiillyefalván az autópálya új nyomvonalát

Váratlanul új nyomvonalat jelöltek ki az A13-as, Háromszéken is áthaladó majdani romániai autópálya Illyefalva melletti szakaszának. Az új nyomvonal Aldoboly és Illyefalva mellett nem keletről, hanem nyugatról halad el, túlságosan közel a házakhoz, ami a ...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. február 3., csütörtök 22:36
Megújult a magyarok otthona Nagypiszanicán

Tavaly év végén kívül-belül megújult a nyugat-szlavóniai Nagypiszanicán a helyi magyarok otthona. Az épület új szigetelést, korszerű nyílászárókat és központi fűtést is kapott.
A Bilogora lejtőin elterülő Nagypiszanicán él a nyugat-szlavóniai magyar...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 28., péntek 13:43
Új családhoz került a vándorbölcső

A magyar Agrárminisztérium még 2020-ban, a Nemzeti Összetartozás Évének keretében indította el az „Agrár-Vándorbölcső” programját külhoni magyar, mezőgazdaságból élő és gyermeket váró családok támogatására. A horvátországi magyarok bölcsőjét a HMDK Gazdak...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 28., péntek 13:43
24  25  26  27  28  29  30  31  32