A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 146-150 / 2000
SZNT: nincs új a nap alatt

Az idei népszámlálás kapcsán Romániában kibontakozott magyar-székely álvita kapcsán a Székely Nemzeti Tanács Állásfoglalás a székelyek magyar nemzeti önazonosságáról címmel adott ki ma egy közleményt, amelyben nemes egyszerűséggel jelenti ki: az SZNT ugya...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 20., csütörtök 15:51
Büntetések helyett tájékoztatást és emberi eljárást!

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége az alábbi közleményt bocsátotta ki a román hatóságok büntetőhadjárata kapcsán:

Tavaly december 15-ét követően, a 2021/129. számú sürgősségi kormányrendelet érvénybe lépése óta, a törvények és rendele...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. január 15., szombat 11:42
Felélesztik a régi hagyományokat Kopácson

A HMDK kopácsi alapszervezete keretében működő hagyományőrző műhely január 6-án tartotta Régmúlt hagyományok nyomában – karácsonytól vízkeresztig című programját.
 
 
A kopácsi HMDK-alapszervezet természetesen decemberben osztotta ki ka...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 14., péntek 12:04
Tisztújító közgyűlés a pedagógusszervezetnél

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) nemrég tartotta tisztújító közgyűlését Kopácson. A tanácskozáson az elmúlt időszakot értékelték, valamint a megvalósult és folyamatban lévő beruházásokról számoltak be.
 
Csapó Nándor, a HMPF el...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 14., péntek 12:04
A HMDK elnökének évértékelője

Az egész világot, az országot, így a szülőföldünket is sújtó koronavírus-járvány ellenére 2021-ben is felújítások, építkezések és további gyarapodás jellemezte a horvátországi magyar közösséget. Számos olyan projekt valósult meg, amelyekre éveket kellett ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. január 14., péntek 12:04
26  27  28  29  30  31  32  33  34