A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 146-150 / 2000
Jézus szíve napja Darázson

A darázsi magyarok számára ünnep a Jézus szíve-templom napja, a mostanin az Eszék-Diakóvári Érsekség segédpüspöke is részt vett.
 
Fontos ünnep alkalmából gyűltek össze pénteken a darázsi magyarok. A Báni-hegy északi oldalán épült templomukat...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 30., csütörtök 13:26
Pula/Póla: magyar hetet tartottak

A pulai Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület szervezésében június 20. és 25-e között került sor az idei Pulai Magyar Hétre, mely gazdag programsorozattal várta a résztvevőket.


A múlt hét a magyar kultúra jegyében telt a híres isztriai v...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 30., csütörtök 13:26
Újabb Tőkés-könyv került be a MEK-be

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) a legnagyobb múltú magyar, nyilvános, online digitális könyvtári gyűjtemény. Az elektronikus könyvtár 1994–95-ben jött létre. 1999 szeptemberétől a magyar nemzeti bibliotéka, az Országos Széchényi Könyvtár keretei közö...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. június 29., szerda 13:05
Nyári gyerektábor a csúzai Kossuth-házban

Hétvégén tartotta meg háromnapos nyári gyerektáborát a laskói Deák Ferenc Civil Központ és a vörösmarti József Attila Kultúregyesület.
A Szeretem Baranyát! Elnevezésű nyári gyermektábor témája a honfoglalás volt, keretében elsősorban népművészeti é...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 24., péntek 13:12
A magyar hagyományok napja Pélmonostoron

A HMDK pélmonostori alapszervezete első alkalommal tartott meg a kisvárosban a Magyar Hagyományok Napját, ahol babfőzőverseny és táncszemle volt programon.
 
A HMDK pélmonostori alapszervezete a rendezvényt hagyományteremtő céllal hívta életr...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 24., péntek 13:12
26  27  28  29  30  31  32  33  34