A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 146-150 / 2000
Fáklyásmenettel emlékeztek 1956 hőseire Nagyváradon

Nagyváradon fáklyás felvonulással emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. A Partium fővárosának központjában a Szent László-templom mellett gyűltek össze az emlékezők, ahol a diákság képviselő idézték fel a forradalom kitörésének p...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 24., hétfő 14:55
EMNT: Állítsák vissza a munkácsi Turul-emlékművet!

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Országos Elnöksége közleményt adott ki ma az ukrán szélsőnacionalizmus és magyarellenesség munkácsi túltengése kapcsán. 
Eszerint: „Az egész Kárpát-medence magyarságát megrázta a hír, hogy a Munkácsi Városi Tanács Végr...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 19., szerda 15:59
Két szerdai nagyváradi rendezvény előzetese

Könyv jelent meg egy svájci kanton autonómiájáról, ezt mutatják be október 19-én délután Nagyváradon, de lesz egy felolvasószínházi est is, lásd alább a részleteket.
Az 1988 novemberében Budapesten megalakult Erdélyi Szövetség gondozásában jelent me...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 18., kedd 08:32
Polgári műhelytábor előzte meg a marosvécsi kastélynapot

Pénteken és szombaton az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt tisztségviselői és munkatársai a marosvécsi Kemény-kastélyban tartották meg műhelytáborukat, mely nemcsak – a járvány utáni – újbóli találkozás lehetőségét és a jövőbeli f...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 17., hétfő 15:41
Magyar életjelek a dél-bihari Tenkén

Magyar napokat tartottak a Fekete-Körös menti, Árpád-kori településen, ahol mára már a magyarok lélekszáma jóval ezer fő alá csökkent. A négynapos programsorozat a magyar közösséget összefogó, identitásában megerősítő, minden korosztályt megcélzó szándékk...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 15., szombat 09:00
26  27  28  29  30  31  32  33  34