A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 161-165 / 2000
Támogatják a magyar nyelvű oktatást Pélmonostoron

A Pélmonostor városi Magyar Kisebbségi Önkormányzat idén is megvásárolta a helybéli általános iskolába magyar anyanyelvápolásra járó diákok számára a magyar nyelv tanulásához szükséges tankönyveket.
Merki Ferenc, a „tanító bácsi”, az iskolaigazgató,...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 4., péntek 14:26
Ülésezett a HMDK elnöksége

 
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) február 28-án, hétfőn tartotta meg soros elnökségi ülését. A tanácskozáson a legfontosabb aktualitásokat vitatták meg.
 
A HMDK bellyei médiaházának konferenciatermében tartott ülé...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 4., péntek 14:24
Búcsú Balázs Sándortól

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségei részvétnyilvánító közleményben adóztak a február 26-án Kolozsváron elhunyt Balázs Sándor emlékének.
„Mély megrendüléssel értesültünk BALÁZS SÁNDOR kolozsvári filozófus...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 2., szerda 14:44
Tőkés László: „A kommunizmus áldozatai valójában mi magunk vagyunk”

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását minden év február 25-én a magyar Országgyűlés rendelte el 2000-ben. Négy évre rá felavatták Nagyváradon azt az emléktáblát, amely a Partiumi Keresztény Egyetem Teleki utca 27. szám alatti székház...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. február 27., vasárnap 14:05
Nagyköveti látogatás a fiumei magyar házban

Dr. Demcsák Csaba, Magyarország zágrábi nagykövete a múlt héten látogatást tett a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezeténél. A megbeszélésen többek között szó volt az egyesületben zajló tevékenységről, valamint az április 3-ai magyarországi vál...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 25., péntek 21:21
29  30  31  32  33  34  35  36  37