A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 161-165 / 2000
Történész kapta a Szent István-díjat Esztergomban

Szakály Sándor történész professzor kapta az idei Szent István-díjat, melyet a hagyományokhoz híven az esztergomi várban adtak át – adta hírül a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a Kemma.hu.
Évek óta országos jelentőségű a Szent István-díj átadása...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 3., hétfő 10:33
Új lendület a baszk–székely kapcsolatokban

A Baszk Nemzeti Párt meghívására a Székely Nemzeti Tanács képviseletében Dabis Attila külügyi megbízott szeptember 25-én részt vett a Bilbao közeli Foronda nevű településen tartott éves nagy találkozón, amelyre a világjárvány miatti három éves kimaradás u...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. szeptember 29., csütörtök 18:03
A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének rendezvénye

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a hétvégén konferenciára és a köréje szervezett programokra várja az érdekelteket, érdeklődőket.
A program:
Szeptember 30.: 10 óra – a Székelyföldi Magyar Sajtóház megtekintése. Idegenvezető: ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. szeptember 28., szerda 21:20
Az EMNP feljelenti Nagybánya börtönviselt polgármesterét

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke bejelentette: uszítás miatt és – az ezt elmulasztó román közösség helyett is – a román zászló meggyalázásáért feljelentést tesznek Cătălin Chereches nagybányai po...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. szeptember 28., szerda 21:20
TRIANON 100 – könyvbemutató Temerinben

Október 1-jén, szombaton 18 órai kezdettel a Trianon 100 konferenciák kétkötetes kiadványát mutatják be a dél-bácskai Temerin (Szerbia) tájházában.  A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) 2018. november 14-e és 2019. november 17-e között megemlék...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. szeptember 28., szerda 21:19
29  30  31  32  33  34  35  36  37