A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 176-180 / 2000
Lobogjon Magyarország rejtett lángja!

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke a Maros megyei Székelyszentistvánon – amely ma Csókfalvával és Atosfalvával összenőve alkotja Hármasfalu települést Makfalva községben – vett részt augusztus 20-án a magyar államalapítás emlékünnepségén. Az is...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. augusztus 22., hétfő 19:26
Labdarúgó-mérkőzések és koszorúzás az elesett várdaróci honvédők tiszteletére

Várdarócon minden év augusztus 13-án megkoszorúzzák a település központjában a honvédő háborúban elesett helybéliek tiszteletére állított emléktáblát, a Várdaróc FC pedig labdarúgó-mérkőzésekkel tiszteleg az emlékük előtt.
 
Koszorúzás
L...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. augusztus 22., hétfő 15:33
A HMDK Gazdaköre is részt vett a búzaösszeöntő ünnepségen

Múlt pénteken rendezték a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program búzaösszeöntő ünnepségét Hajdúnánáson (Magyarország), melyen a HMDK Gazdakörét Szabó Attila, az egyesület elnöke és néhány gazdakörtag képviselték.  
 
 
A Magyarok ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. augusztus 22., hétfő 15:33
Folynak a munkálatok a sepsei református templomon

A horvát kulturális minisztérium 700 ezer kúnás támogatásából folytatódik a sepsei református templom további, külső és belső felújítása.
 
Az elmúlt évtizedekben a horvátországi magyarság által használt egyházi épületek jelentős része nagyon...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. augusztus 22., hétfő 15:33
Méltóságteljesen ünnepelt Nagyvárad magyarsága Szent István napján

Újra magyar ünnep volt Nagyvárad főterén. A magyar államalapításra, országalapító Szent István királyunkra emlékezve és az új kenyeret megáldani, illetve megszentelni gyűltek össze a nagyváradiak augusztus 20-án. 
Már péntek délután magyar szótól volt...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. augusztus 22., hétfő 15:32
32  33  34  35  36  37  38  39  40