A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 181-185 / 2000
Idén is Nagyvárad lesz a nemzeti ünnep fő helyszíne Biharban

Nagyváradi sajtótájékoztatón ismertette Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke, polgármesteri tanácsadó az augusztus 20-i államalapítás ünnepe és a magyar kulturális napok rendezvényeiről a fő tudnivalókat.
Zatykó leszögezte: minden ellenk...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. augusztus 19., péntek 15:13
A Tőkés-könyv bemutatója Kolozsváron

A koronavírus-világjárvány utáni normalitásba való visszatérés jegyében szervezték meg a 13. Kolozsvári Magyar Napokat az idén. A rendezvény hivatalosan ugyan augusztus 14. és 21. között zajlik, de pénteken már meg is kezdődött bizonyos előrendezvényekkel...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. augusztus 14., vasárnap 13:08
Újgrácon találkoztak Közép-Horvátország magyarjai

A HMDK újgráci egyesülete szervezésében nemrég került sor a közép-horvátországi magyarok találkozójára. A rendezvény célja, hogy az ottani magyar közösség tagjai megismerjék egymást, ápolják a kapcsolatokat, bemutassák hagyományőrző tevékenységüket.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. augusztus 12., péntek 15:13
A Csárdás és a dályhegyi ifjúsági táncegyüttes is Pomerben tánctáborozott

Egymásnak adják a kilincset népi tánccsoportjaink a HMDK pomeri táborozási központjában, a Salamon Király Magyar Nyelvi és Kulturális Központban. A múlt héten a csúzai Csárdás tagjai töltöttek itt néhány napot, mialatt két alkalommal színpadra is léptek, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. augusztus 12., péntek 15:13
HMOM Központ, Eszék: befejeződött a közbeszerzés, elkezdődött a nagyszabású felú...

Több mint két évtizedes fennállása alatt először kerül sor jelentős felújításra az Eszéken működő Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban. A napokban megkezdődtek a 2,2 millió kúna értékű munkálatok, amelynek a során az óvoda és a rendezvén...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. augusztus 12., péntek 15:12
33  34  35  36  37  38  39  40  41