A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 191-195 / 2000
TUSVÁNYOS 31. – VAN, AMI ÖRÖK!

Egy hét múlva kezdődik a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – hívta fel a figyelmet ma az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája egy közleményben.
Az idén július 19–24. között megszervezendő 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemről és ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. július 12., kedd 18:51
A magyarok voltak a házigazdái a Belovár-Bilogora megyei Nemzeti Kisebbségek Sze...

Nagypiszanica adott otthont idén a Belovár-Bilogora megyei Nemzeti Kisebbségek Szemléjének, amelynek házigazdája a Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi önkormányzat volt. Az eseményen magyarságunkat a pakráci, a daruvári és a nagypiszanicai magyar eg...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. július 8., péntek 14:47
Újabb nagy összegű támogatás a sepsei református templom felújítására

A horvát kulturális minisztérium újabb nagy összegű, 700 000 kúnás támogatást hagyott jóvá idén a sepsei református templom további felújítására.
 
Az elmúlt évtizedekben a horvátországi magyarság által használt egyházi épületek jelentős rész...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. július 8., péntek 14:47
Jó ütemben halad a magyar óvodák építése

Zajlanak az építkezések Pélmonostoron, Kórógyon és Szentlászlón, ezeken a településeken új magyar óvodák, intézmények létesülnek a magyar kormány támogatásának köszönhetően.
 
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a pélmono...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. július 8., péntek 14:47
Búcsú Földváry Attilától

2022. június 28-án elhunyt dr. Földváry Attila, a Temesvári Műszaki Egyetem Gazdálkodástudományi Tanszékének, illetve Termelési és Közlekedésgazdálkodási Karának nyugalmazott docense.
Földváry Attila 1941. augusztus 27-én született Temesváron, tősgy...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. július 7., csütörtök 14:05
35  36  37  38  39  40  41  42  43