A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 171-175 / 2000
Ne engedjünk az ’56-ból! – Emléksorok Wittner Mária halálára

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke az alábbi,   2022. szeptember 15-én Nagyváradon kiadott közleménnyel emlékezett meg Wittner Máriáról:

„Mindenütt nyomorgattatunk, de meg nem szoríttatunk; kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:09
Könyveket, táskát és pénztámogatást kaptak az elsősök a Rákóczi Szövetségtől

A magyarországi Rákóczi Szövetség beiskolázási programja keretében Horvátországban is kiosztotta az egyszeri beiskolázási ösztöndíjakat azoknak a szülőknek, akik szeptemberben magyar tannyelvű általános iskolába íratták első osztályos gyereküket.
  ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:08
Fókuszban a gazdaságfejlesztés - Kormánybiztosi látogatás a HMDK-nál

Múlt csütörtökön a HMDK bellyei székházában tett munkalátogatást Móring József Attila, a Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztos.
 
Régi barátként fogadták a HMDK-nál Móring József Attilát, aki az ötödik Orbán-kormányban a  Dél-...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:06
Baranyai, zágrábi és tengerparti festők közös kiállítása Splitben

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete a spliti magyar kultúrnapok keretében képzőművészeti kiállítást rendezett rijekai és pélmonostori egyesületeink festőszakköreinek a részvételével.
 
A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezete a helyi magya...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. szeptember 16., péntek 14:06
Tájékoztató a jövő heti székely zarándokút előtt

A Székely Nemzeti Tanács mai közleményében így fogalmaz: „Augusztus 31-én tájékoztattuk a közvéleményt, hogy szeptember 19-én és 20-án végigjárjuk azt az utat, amelyet 2013. október 25–27. között Márton Zoltán, néhai makfalvi polgármester vezetésével megt...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. szeptember 15., csütörtök 20:12
31  32  33  34  35  36  37  38  39