A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 171-175 / 2000
Újraindul az Erdélyi Magyar Szövetség bejegyzése

Csíkszeredában ülésezett a Magyar Polgári Párt (MPP) Országos Tanácsa, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Országos Küldöttgyűlése, a tanácskozás résztvevői pedig megtartották Együttes Küldöttgyűlésüket is, mely keretében ismételten megerősítették a...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. július 17., vasárnap 18:57
Nőtt az erdélyi vexillológia nemzetközi ázsiója

A Zászlótudományi Egyesületek Világszövetségének (Fédération internationale des associations vexillologiques – FIAV) tagjává fogadták az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesületet a világszövetség Ljubljanában tartott közgyűlésén. Ezáltal a sepsiszentg...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. július 15., péntek 13:23
TUSVÁNYOS 31. – VAN, AMI ÖRÖK!

Egy hét múlva kezdődik a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – hívta fel a figyelmet ma az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája egy közleményben.
Az idén július 19–24. között megszervezendő 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemről és ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. július 12., kedd 18:51
A magyarok voltak a házigazdái a Belovár-Bilogora megyei Nemzeti Kisebbségek Sze...

Nagypiszanica adott otthont idén a Belovár-Bilogora megyei Nemzeti Kisebbségek Szemléjének, amelynek házigazdája a Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi önkormányzat volt. Az eseményen magyarságunkat a pakráci, a daruvári és a nagypiszanicai magyar eg...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. július 8., péntek 14:47
Újabb nagy összegű támogatás a sepsei református templom felújítására

A horvát kulturális minisztérium újabb nagy összegű, 700 000 kúnás támogatást hagyott jóvá idén a sepsei református templom további felújítására.
 
Az elmúlt évtizedekben a horvátországi magyarság által használt egyházi épületek jelentős rész...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. július 8., péntek 14:47
31  32  33  34  35  36  37  38  39