A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 166-170 / 2000
Jókai Mórra emlékeztek Zágrábban

Jókai Mórnak, a nagy magyar mesemondónak 2019-ben állítottak mellszobrot Zágrábban, a Bundek-tó melletti Írók alléján. A költő születésének 197. évfordulója alkalmából Zágráb Város Magyar Kisebbségi Tanácsa (önkormányzata) koszorúzással egybekötött megeml...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 25., péntek 21:21
Kerekasztal-beszélgetés Bellyén a „Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek közö...

A „Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között” elnevezésű, határon átnyúló projekt keretében, ezúttal a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) szervezésében kerekasztal-beszélgetésre és hálózatépítő műhelyre került sor olyan gazdasági s...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. február 25., péntek 21:21
Ez nem a mi háborúnk, a nagyhatalmak tartoznak nekünk a békével!

Az Erdélyi Magyar Szövetség politikai közössége nevében adott ki egy közleményt az Ukrajnában történtekről Csomortányi István társelnök, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. Alább olvasható: 
 
Miután Oroszország elismerte a két, Ukrajnától függetl...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. február 24., csütörtök 21:37
Megemlékezés és filmvetítés Nagyváradon a kommunizmus áldozatainak emléknapján

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a magyar Országgyűlés 2000-ben elfogadott 58. számú határozata rendelte el.
Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947. február 25-én a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. február 24., csütörtök 12:21
A Dunántúlon ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma

Február 18-án a Veszprém megyei Döbrönte adott otthont a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által immár tíz éve a Kárpát-medence magyar gazdaszervezeti tevékenységének összehangolására és egységbe tömörítésére létrehozott Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztet...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. február 20., vasárnap 18:33
30  31  32  33  34  35  36  37  38