A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 156-160 / 2000
AZ EMNT mai sajtótájékoztatójáról

Kolozsváron tartott március 7-én délben sajtótájékoztatót Tőkés László és Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és ügyvezető elnöke – közölte az EMNT sajtóirodája.
Téma volt az ukrán–orosz konfliktus, a kárpátaljai magyarság megs...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 7., hétfő 18:30
A magyar vidék jelenti az ország gazdasági tartalékát

A magyar vidék jelenti az ország gazdasági tartalékát, amely az élelmiszerellátást a legnehezebb időkben is biztosítja – mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szombati gazdakon...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 7., hétfő 13:51
Közeleg a Székely Szabadság Napja

Donáth Árpádnak, Marosszék Székely Tanácsa elnökének aláírásával adott ki a Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata egy közleményt Marosvásárhelyen, amely a Székely Szabadság Napjának idei megrendezéséről tartalmaz részleteket. Alább olvasható: 
 

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. március 5., szombat 20:50
Adj, Uram, békét Európának!

Immár kilenc napja, hogy kitört az ukrajnai háború, mely a második világégés óta Európa legnagyobb katasztrófájának mutatkozik.
A diplomácia kudarca nyomán az orosz hatalom a katonai agresszió útjára lépett, és megtámadta Ukrajnát. A háború által el...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. március 4., péntek 14:29
Tisztújító közgyűlés Kiskőszegen

Kedd este tartotta tisztújító közgyűlését a HMDK kiskőszegi (batinai) alapszervezete. A régi vezetők maradnak az egyesület élén a következő négy évben is: Virág Tibor elnökként, Sipos Sándor és Farkas Ibolya pedig alelnökként folytatják a közösségi munkát...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. március 4., péntek 14:27
28  29  30  31  32  33  34  35  36