A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 151-155 / 2000
Március 9-ig lehet regisztrálni a magyarországi választásra

Sajtótájékoztatót tartott az EMNT sepsiszentgyörgyi demokráciaközpontjában Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, Tatár Imola sepsiszéki és Kiss Erika kézdiszéki elnök a magyarországi országgyűlési választást megelőző regiszt...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 13., csütörtök 14:15
Tőkés László ó- és új évi üzenet

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács  elnökének, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspökének, az Európai Parlament volt tagjának az évváltás kapcsán megfogalmazott közlendője az alábbiakban olvasható:

Az államcsőd közelébe jutott Ro...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. január 10., hétfő 19:30
Sikeres volt a 2021-es esztendő az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület s...

Hivatalos bejegyzésének hetedik évfordulóján vont mérleget a sepsiszentgyörgyi székhelyű Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület. Igen mozgalmas első öt év után a hatodikra árnyékot vetett a koronavírus világjárvány, ám a tavalyi esztendő – a megszorí...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 10., hétfő 13:15
Egy jobb év reményével

A koronavírus-járvány, amelyet méltán neveznek pandémiának, elővigyázatosságra készteti szűkebb és tágabb pátriánk minden lakóját. Ezért is maradt el az idén – és előreláthatólag 2022-ben is el fog maradni – az a hagyományos újévköszöntő ünnepély, amely T...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. december 29., szerda 19:37
Benkő Samu halálára

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségei részvétnyilvánító közleményt juttattak el a sajtóhoz Benkő Samu halálhíré kapcsán. Alább idézzük:
„Mély megrendüléssel értesültünk az életének 94. évében elhunyt BENKŐ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. december 24., péntek 21:39
27  28  29  30  31  32  33  34  35