A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 131-135 / 2000
Fellobbant a reményt jelképező második adventi gyertya lángja is a váradi Szent ...

Ismét szép számban gyűltek össze a nagyváradiak advent második vasárnapján a Szent László-plébániatemplom előtt felállított koszorúnál.  Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezeti és a Szent László Egyesület által rendeze...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. december 6., hétfő 15:01
Az Erdélyi Magyar Néppárt üzent a román államfőnek

Klaus Iohannis államelnöknek címzett videóüzenetet (https://bit.ly/3xGa6vy) tett közzé Facebook-oldalán Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke.
A pártelnök ebben elmondja: Klaus Iohannis elhibáz...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. november 29., hétfő 18:57
Tőkés László: „Romániában dühöng a politikai és erkölcsi balkanizmus”

Kolozsváron ülésezett péntek délután az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács választmánya. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az EMNT elnöke és Sándor Krisztina ügyvezető elnök a szervezet kolozsvári székházában.
A sajtóértekezlet ele...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. november 26., péntek 21:51
Az ünnepekre hangolódás együtt szép

A karácsony akkor a legszebb, ha együtt ünnepeljük, közösen a családdal, barátokkal, rokonokkal. Ugyanúgy együtt érdemes felkészülni is a karácsonyra – ezt a célt szolgálják egyesületeink adventi műhelyfoglalkozásai. Pélmonostoron, Újbezdánban, Csúzán és ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. november 25., csütörtök 17:36
Abbáziában állított ki a fiumei festőkör

Én az ő szemével címmel nyílt meg a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete festőkörének újabb képkiállítása. A tárlatnak, amely december 31-ig látható, az abbáziai (Opatija) Tik Tak kávézó ad otthont.
 
A HMDK Tengermelléki-fennsíki meg...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2021. november 25., csütörtök 17:36
23  24  25  26  27  28  29  30  31