A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 131-135 / 2000
A szórványmagyarság megmaradásának bástyái

A magyar kormány támogatásával felépült vagy megújult oktatási intézmények és templomok a szórványmagyarság megmaradásának bástyái címmel adott ma ki egy közleményt az Erdélyi Magyar Szövetség. Alább olvasható. 
 
A népszámlálás és az oktatás sz...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. november 18., péntek 13:57
Az SZNT tisztújító küldöttgyűléséről

2022. november 12-én Marosvásárhelyen ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Küldöttgyűlése. A testület újabb négy évre szóló elnöki megbízatást adott Izsák Balázsnak, aki 2008 februárja óta áll az SZNT élén.
A tisztújító küldöttgyűlést videóüzenetben k...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. november 14., hétfő 16:23
Tőkés László Békéscsaba vendége volt

Az 1989-es romániai forradalom magyar hőse, Tőkés László egykori temesvári lelkipásztor, majd pedig a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke és az Európai Parlament tagja, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alapító elnöke volt a Szeretlek, Békés...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. november 9., szerda 15:58
Pólában ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma

A HMDK Gazdaköre volt a házigazdája a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma soros ülésének, amelynek a tengerparti Pula/Póla városa adott otthont.
 
A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma 2013-ban alakult meg azzal a céllal...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. november 4., péntek 11:05
Évi közgyűlést tartott a HMDK

A Kopácsi Magyarok Otthonában került sor a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) rendes évi közgyűlésére múlt szombaton, ahol beszámoltak az elmúlt időszak jelentősebb eseményeiről, és meghatározták a jövővel kapcsolatos feladatokat is.

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. november 4., péntek 11:05
23  24  25  26  27  28  29  30  31