A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 131-135 / 2000
El a kezekkel a zászlókról!

Ezzel a címmel adott ki ma közleményt az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület a Sepsiszentgyörgy és Kovászna megye zászlaját ért támadásokra reagálva. Alább olvasható
A Sepsiszentgyörgy és Kovászna megye zászlaját ért legutóbbi támadások és f...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 10:42
Újabb segélyszállítmányt vitt Kárpátaljára az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László állt annak a kis csapatnak az élén, amelyik június 16-án segélyszállítmányt vitt Kárpátaljára. Az erdélyi és partiumi magyarság által összegyűjtött, tartós élelmiszerekből és higiéniai szerekből álló ú...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. június 16., csütörtök 21:38
Nagyvárad és Debrecen együttműködéséről tárgyaltak

Június 14-én Debrecenben találkozott Florin Birta, Nagyvárad polgármestere és Papp László, a cívisváros polgármestere. Az eseményen jelen volt Zatykó Gyula, Nagyvárad polgármesterének tanácsadója, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke is – közölte e...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2022. június 15., szerda 19:06
Szélesre tárták a vukovári Magyarok Otthona kapuját

A Vukovári Magyarok Egyesülete örömmel enged betekintést hagyományápoló tevékenységébe, ezért többször tartanak nyílt napokat. A múlt héten ismét kitárta kapuját a Vukovári Magyarok Otthona.
 
A tevékenységük bemutatásának a céljával tartották...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 13., hétfő 21:06
Megalakulásának 90. évfordulóját ünnepelte a zágrábi Ady Kör

A 90. évfordulóhoz méltó színvonalas programsorozattal ünnepelte jubileumát magyarságunk egyik legnagyobb múltú egyesülete, a zágrábi Ady Endre Kultúrkör.
 
A zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkört 1932-ben alapították Zágrábban élő magyarok, va...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. június 13., hétfő 21:05
23  24  25  26  27  28  29  30  31